Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Daniel Craig klar för en ny James Bond-film

Daniel Craig i samband med att förra filmen presenterades 2015.
Daniel Craig i samband med att förra filmen presenterades 2015. Foto: Michael Sohn

Han sa att han var redo att skära upp sina handleder hellre än att spela James Bond.  Trots detta är Daniel Craig nu klar för sin femte film som den brittiske agenten. Regissör blir Danny Boyle från ”Trainspotting”-filmerna.

Efter förra James Bond-filmen ”Spectre” 2015 har spekulationerna varit intensiva om vem som skulle efterträda den framgångsrike och hyllade Daniel Craig i huvudrollen. Men på fredagen bekräftade producenterna i ett pressmeddelande att Craig var tillbaka och att däremot regissören är ny. 

Sam Mendes, som gjort de två senaste filmerna förklarade tidigt att han inte var aktuell för en till. Nyligen berättade Danny Boyle att han var inblandad i manusarbetet till en ny Bondfilm tillsammans med John Hodge – som han sedan länge samarbetat med. Därför var det ingen överraskning när det nu är klart att Boyle också regisserar.

Efter ”Spectre” såg det ut att vara uteslutet att Craig skulle göra en Bondfilm till. Den brittiske skådespelaren sa att han själv hellre skulle skära upp handlederna än tacka ja till ännu en film. En rad namn nämndes som ersättare, bland andra trodde många att den till synes odödlige agenten skulle kunna göras av en svart skådespelare eller en kvinna. 

Ett rykte fick slut på nämnandet av namn: Craig skulle ha fått 150 miljoner dollar, alltså en bra bit över en miljard för att göra ytterligare två filmer. Det är inte bekräftat, men erbjudandet var i alla fall tillräckligt bra för att Craig än en gång står högst upp på rollistan till en Bondfilm – oavsett vad han egentligen tycker om det.

Enligt Guardian ryktas det om att Ben Whishaw ska vara tillbaka som Q, Naomie Harris som Moneypenny and Rory Kinnear som Tanner.

I december börjar inspelningarna och filmen får premiär den 25 oktober 2019.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.