Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 11:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/daniel-suhonen-darfor-maste-jag-beratta-hela-sanningen-om-vart-parti/

KULTUR

Daniel Suhonen: Därför måste jag berätta hela sanningen om vårt parti

Bild 1 av 3 Oskarshamn den 21 januari 2012. Håkan Juholt avgår som partiledare med orden: ”Jag vill inte stå i vägen för den nystart Socialdemokraterna behöver.”
Foto: JENS L ESTRADE / TT
Bild 2 av 3 25 mars 2011. Håkan Juholt väljs till partiledare efter Mona Sahlin.
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 3 ”Jag är ändå ganska stolt över vad vi gjorde: under det haltande året med Håkan Juholt lyckades vi glänta på dörren till ett annat slags socialdemokrati”, säger Daniel Suhonen.
Foto: THOMAS KARLSSON

Vår tids mord på Caesar – så beskriver Daniel Suhonen Socialdemokraternas behandling av Håkan Juholt. I en ny bok avslöjar han turerna inom partiet: en berättelse om hämnd, intriger och nattliga sms. Björn af Kleen träffar en komplex klassresenär som vill rädda rörelsen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.