Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 10:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/darfor-faller-ex-moderater-for-borgerlighetens-vansterrost/

KULTUR

Därför faller ex-moderater för borgerlighetens vänsterröst

Ebba Busch Thors Kristdemokraterna landar långt ifrån de karikatyrer av en svensk Trump-höger som partiets motståndare gillar att teckna.
Ebba Busch Thors Kristdemokraterna landar långt ifrån de karikatyrer av en svensk Trump-höger som partiets motståndare gillar att teckna. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är drömmen om en slagkraftig traditionell höger som nu har lett till det oväntade uppsvinget för ett parti som aldrig riktigt känt sig hemma på vänster-högerskalan, skriver Andreas Johansson Heinö.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.