Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Därför valde VF mus framför toppscoop

Västerbottens Folkblad var första tidning att berätta att Stefan Löfven blir ny ledare för Socialdemokraterna. Men på framsidan av dagens tidning fick Löfvenavslöjandet en blygsam liten ruta, medan större delen av förstasidan ägnades åt rubriken ”Skulle ta ut pengar - då kom mus fram” och en stor bild på en gnagare i en bankomat. Daniel Nordström är chefredaktör på tidningen.

Hur tänkte ni kring nyhetsvärderingen?

– Ja, hur tänkte vi där? Det är klart att en sådan grej som vi hade med Löfven borde ha toppat tidningen, men vi är en rätt så liten redaktion och har ont om folk på kvällen. Vi fick loss nyheten ganska sent, så de hann helt enkelt inte rita om tidningen.

Hur känns det i dag?

– Musen i bankomaten är också en speciell historia, så vi hade två riktigt bra snackisar på förstasidan! På en liten redaktion får man gilla läget. Det viktiga är att vi fick med Löfven i tidningen, och att artikeln fick stort genomslag.

Finns det några uppgifter om vad som hände med bankomatmusen?

– Det gick nog inte så bra för den. När den skulle dras ut klarade den inte livhanken, det var svårt att få ut den hel. Men musen fick sluta sitt liv med en bra historia, åtminstone!

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.