Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/david-crosby-recenserar-marijuana-for-att-bekampa-tristessen/

Kultur

David Crosby recenserar marijuana för att bekämpa tristessen

David Crosby
David Crosby Foto: Axelle/BAUER-GRIFFIN / MEGA

David Crosby, artisten känd från bland annat gruppen Crosby, Stills & Nash, har hittat sitt tidsfördriv för att bekämpa tristessen i sin hemkarantän i väntan på att coronaspridningen ska bedarra. På sitt Twitterkonto använder nu Crosby sin expertis inom ämnet för att recensera andra användares handrullade marijuanacigaretter.

TT Text

Det hela började när författaren Jeffrey Guterman skrev ett Twitterinlägg i början av mars om sina planer på att ta några kvällsbloss, skriver Rolling Stone. Den bifogade bilden på Gutermans rökdon föll uppenbarligen inte Crosby i smaken, då han skrev ”Jeff, jag måste visa dig hur man rullar en joint”.

Därmed var slussportarna öppna. Sedan dess har Crosbys konto överösts med förfrågningar om hans åsikter kring konsten att rulla.

Kommentarerna från den 78-årige folkrockaren spänner från ”Den ser ut som en orm som svalt ett bowlingklot” till ”Bra jobbat, jag skulle röka den”.

David Crosby har även passat på att avfärda en seglivad myt enligt vilken han kan rulla en joint med en hand. Han uppskattar för örvigt att han har rullat ”ungefär 2 431 691” cigaretter med ”jazztobak” under sin livstid.