Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-21 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/de-far-uppdraget-att-hitta-kulturhuset-stadsteaterns-nya-chef/

Kultur

De får uppdraget att hitta Kulturhuset Stadsteaterns nya chef

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

DN kunde nyligen berätta att sökandet efter en ny vd till Kulturhuset Stadsteatern inletts. Nu står det klart att uppdraget att sköta rekryteringen gått till Novare human capital, efter en direktupphandling från Stockholm Stadshus AB.

Hugo Lindkvist
Rätta artikel

Bolaget har tidigare arbetat med chefsrekryteringarna till flera offentligt finansierade kulturinstitutioner, däribland när Marie-Louise Ekman blev teaterchef på Dramaten och när Birgitta Svendén förordnades som vd på Kungliga Operan.

– Vi har fått det här fina förtroendet och det ska bli fantastiskt spännande att stötta staden i det här arbetet, säger Fredrik Hillelson, vd på Novare.

Krister Schultz, vice vd på Stadshus AB, berättade förra veckan för DN att målet är att hitta en långsiktig lösning för chefspositionen, men gav inte någon bedömning om när en ny chef kan vara på plats.

– Det blir det klassiska svaret: så fort som möjligt med bibehållen kvalitet i processen. Det går inte att förutsäga, utan vi ska ha en bra strukturerad process. Sedan beror allt på hur det ser ut med de kandidater som finns tillgängliga, och när vi väl väljer en kandidat, hur snabbt den personen kan komma på plats, sa Krister Schultz.

Läs mer: ”Viktigt att ha dialog med bolaget, personal och fackliga representanter”