Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

De gör Allsång på Skansen 2013

Nästnästa tisdag sänds årets första Allsång på Skansen med ett återförenat Gyllene Tider på scenen. Under åtta veckor ska Måns Zelmerlöw välkomna ett fyrtiotal inbjudna musikgäster upp på Sollidens scen.

Måns Zelmerlöw, 27 år på torsdag, gör sin tredje säsong som ledare för SVT:s somriga dragplåster. Allsång på Skansen är jämnårig med nuvarande Slussen har direktsänts på tv varje år sedan 1990 och lockar miljoner tittare varje sommar.

Årets artistfält innehåller både nykomlingar och återvändare i sammanhanget. Zara Larsson, Yohio, Passenger, Anton Ewald, Robin Stjernberg, Stiftelsen och The Sounds hör till debutanterna.

För nio år sedan var Gyllene Tider med i programmet för sin hittills första gång. Den meste återvändaren är Robert Gustafsson som med rollen som sångare i Rolandz deltar för trettonde gången. Carola som också är med i årets Allsång på Skansen gör det för åttonde gången.

I säsongens sista program uppträder rockgruppen Mando Diao. Bandets sångare och gitarrister Björn Dixgård och Gustaf Norén avslutar också en annan sommarrelaterad public service-klassiker – Sommar i P1.

Här kan du se alla programmets artister och när de medverkar.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.