Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 16:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/de-leder-karlavagnen-i-p4-i-sommar/

Kultur

De leder ”Karlavagnen” i P4 i sommar

Loulou Lamotte i The Mamas.
Loulou Lamotte i The Mamas. Foto: Karin Törnblom/TT

Föräldraskap med Loulou Lamotte, kärlek med Adam Pålsson och sex efter femtio med Mari Jungstedt – nu är sommarens programledare för ”Karlavagnen” i P4 klara.

– Det är lite nervöst såklart, säger Loulou Lamotte.

TT Text

The Mamas-medlemmen Loulou Lamotte är en av sommarens debutanter bland ”Karlavagnen”-programledarna. När det var dags att välja ämne började hon genast att tänka på sina två barn. Slutligen landade hon i att under sina två avsnitt prata om föräldraskapet.

– Jag valde det för att det är livet! Vad är närmast mig? Det är mina barn. Jag kände att det är intressant hur andra ser på föräldraskap, säger hon till TT.

Loulou Lamotte tror samtidigt att det är ett ämne som kan väcka starka reaktioner och diskussioner.

– Jag tycker att det är intressant att man får prata med folk som man absolut inte känner och se hur de tänker. Både föräldrar och de som inte har barn har många åsikter om hur det borde vara, säger hon.

Loulou Lamotte är van att stå i rampljuset, inte minst efter de senaste två årens succéer i Melodifestivalen. Först som körsångare bakom vinnaren John Lundvik, därefter tävlade The Mamas själva och vann. Men någonting som ”Karlavagnen” har hon däremot aldrig gjort tidigare.

– Det är ganska nervöst, jag är debutant som programledare överhuvudtaget, det ska bli väldigt roligt att få utmana sig själv.

TT: Hur bra är du på att hantera situationer i direktsändning?

– Jag tror att jag kan vara ganska bra. Jag är social av mig och van att träffa människor, jag är van att bli inkastad i situationer där man måste improvisera lite. Jag tror att det kommer vara kul, en cool upplevelse, säger Loulou Lamotte.

”Karlavagnen” drar igång den 22 juni och först ut är Anders Lundin, en av årets 15 debutanter. Bland förstagångssändarna i programmet återfinns även komikern Emma Knyckare, journalisten Parisa Amiri, författaren och programledaren Ylva Hällen och arkitekten Gert Wingårdh.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt