Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 17:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/deras-robotar-vet-mer-om-din-musiksmak-an-du-sjalv/

KULTUR

Deras robotar vet mer om din musiksmak än du själv

Bild 1 av 4 Matthew Ogle och Brian Whitman är båda ingenjörer med examen i datavetenskap. De är avancerade programmerare och skapar Spotifys algoritmer.
Foto: Axel Öberg
Bild 2 av 4 Spotifys New York-kontor ligger på två vångar, mitt på Manhattan.
Foto: Axel Öberg
Bild 3 av 4 Några av de cirka tvåhundra anställda har samlats för möte. Kontoret i New York är Spotifys näst största, bara det i Stockholm är större.
Foto: Axel Öberg
Bild 4 av 4 Mötesrummen är döpta efter band och låtar. Matthew Ogle och Brian Whitman kommer ut ur ett av dem.
Foto: Axel Öberg

50 000 hemliga användare, 30 000 robotlästa sajter och två miljarder spellistor. Så avgör Spotify vilka låtar som ska lyftas och vilka som ska glömmas. DN:s Linus Larsson reste till New York och mötte ingenjörerna med makten över musiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.