Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/disneyland-i-hongkong-planerar-oppning/

Kultur

Disneyland i Hongkong planerar öppning

Disneyland i Hongkong planerar öppning.
Disneyland i Hongkong planerar öppning. Foto: Mehdi Chebil/Polaris

Disneyland i Hongkong räknar med att slå upp sina portar den 18 juni.

TT Text

Det blir till en början med ett begränsat antal besökare och med en rad säkerhetsåtgärder till följd av coronapandemin. Bland annat kommer åtgärder kring avstånd i köer att tillämpas, och handsprit ska vara tillgängligt.

Det kommer också att vara krav på att bära munskydd, få sin kroppstemperatur kontrollerad och fylla i en hälsodeklaration för att få träda in i nöjesparken.

Disneyland i Shanghai öppnade redan i maj, medan världens största nöjesfält, Disney World i Florida, beräknas öppna den 11 juli.

Läs mer: ”Star wars”-stölder gissel för Disneyland

Ämnen i artikeln

Walt Disney

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt