Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 02:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/dn-tipsar-tre-nya-och-sevarda-tv-serier/

Film

DN tipsar: Tre nya och sevärda tv-serier

”Devs”
”Devs” Foto: Raymond Liu/AP

”Annihilation”-skaparen Alex Garland har med ”Devs” gjort sin första tv-serie, ”Baron noir”, Frankrikes svar på ”House of cards” är tillbaka för ett tredje säsong och SVT visar nya danska krimserien ”DNA”.

Brian d'Arcy James och Sonoya Mizuno i ”Devs”.
Brian d'Arcy James och Sonoya Mizuno i ”Devs”. Foto: Raymond Liu/AP

”Devs” (HBO)

Med: Sonoya Mizuno, Nick Offerman med flera.

Med de två briljanta filmerna ”Ex Machina” och ”Annihilation” har Alex Garland visat sinne för att gestalta framtidsvisioner på ett säreget visuellt sätt. Första avsnittet av hans första egna tv-serie, miniserien ”Devs”, lovar gott. En ung mjukvaruspecialist blir misstänksam när hennes kille, en AI-forskare, hittas död just som han blivit befordrad på ett mystiskt tech-företag vid namn Amaya. En fascinerande återhållen och suggestiv mix av spiondrama, familjedramatik och spjutspetsforskning.

”Baron noir”
”Baron noir” Foto: HBO

”Baron noir 3” (HBO)

Med: Kad Merad, Anna Mouglalis.

Frankrikes svar på ”House of cards” är tillbaka för en tredje säsong. Den nordfranske politikern Philippe Rickwaerts – med erfarenheter av att både vara borgmästare och ledamot av franska parlamentet – fortsätter manipulera sig fram genom maktens korridorer. Den mest politiska av franska serier fortsätter blanda fiktion och verklighet och försöker svara på frågan hur mittenvänstern i Frankrike ska resa sig upp ur ruinerna.

”DNA”
”DNA” Foto: SVT

 

”DNA” (SVT)

Med: Anders W Berthelsen, Jadwiga Jankowska-Cieslak med flera.

Dansk deckare om den rutinerade kriminalpolis Rolf Larsen som råkar ut för en personlig tragedi i jobbet när hans bebis försvinner. Fem år senare gör han en oväntad upptäckt i ett DNA-register. Fallet bäddar för transeuropeisk dramatik och serien kryssar mellan Danmark, Polen och Frankrike. Extra plus för att Charlotte Rampling dyker upp i utredningen som rutinerad fransk kommissarie. ”DNA” är skapad av Torleif Hoppe som bland annat varit med och skrivit serier som ”Bron” och ”Brottet”.

Läs fler texter av Helena Lindblad och fler av DN:s filmtips.