Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

DN utsedd till Sveriges bästa nyhetssajt

DN.se-redaktionen.
DN.se-redaktionen. Foto: Anette Nantell

Dagens Nyheter har utsetts till Sveriges bästa nyhetssajt. Det är mediesajten IDG som placerat DN högst i sin årliga Topp100-rankning. 

”Tillströmningen av digitala prenumeranter har gjort att DN har kunnat fokusera på att vässa sin journalistik det senaste året. Man har knutit till sig många kända profiler och levererat en rad stora, egna avslöjanden”, skriver IDG bland annat i sin motivering till att placera DN i topp. 

– Det är väldigt roligt att vi uppmärksammas för vår satsning på kvalitetsjournalistik. Vi har visat att det finns en betalningsvilja när innehållet är tillräckligt bra. Det fantastiska med det är att ju fler prenumeranter vi får och ju fler vi når med vår journalistik desto mer resurser kan vi lägga på att bli ännu bättre, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

Landsomfattande reporternätverk, vr och personaliserade lokala nyhetsbrev är ytterligare några av styrkorna som IDG ser på DN:s nyhetssajt. IDG trycker också på DN:s framgångar med betalvägg och digitala prenumerationer.

– Det är många som har jobbat väldigt hårt för att vi ska komma hit där vi är i dag och vi kommer att fortsätta att göra upplevelsen av DN bättre, säger Anna Åberg.

De andra fyra nyhetssajterna är i nämnd ordning Omni, Handelsbankens ekonomisajt EFN, Expressen och Aftonbladet. Den sistnämna toppade listan förra året.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.