Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

DN väljer: Här är de tre bästa tv-serierna just nu - vecka 37

09:44. DN:s filmredaktör Helena Lindblad tipsar om tv-serierna du inte får missa i höst.

Helena Lindblad tipsar om de tre bästa serierna på strömingstjänsterna just nu.

”Falsk identitet 3” (SVT)
”Falsk identitet 3” (SVT)

”Falsk identitet 3” (SVT)

Med: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau. Tredje säsongen av den högkvalitativa spionserien, med den franska titeln ”Le bureau des légendes”, sänds på SVT från och med lördag. Intrigtätare, mer samtidsaktuell och intensivare än någonsin.

”American odyssey” (SVT, Netflix)
”American odyssey” (SVT, Netflix)

”American odyssey” (SVT, Netflix)

Med: Anna Friehl, Peter Facinelli.

Smart konspirationsthriller i nio avsnitt om USA:s smutsiga krig utomlands. Anna Friehl (”Marcella”) spelar en amerikansk soldat på terroristjakt i Mali som snubblar över komprometterande information – och tvingas fly för sitt liv ut i öknen.

”Atypical” (Netflix)
”Atypical” (Netflix) Foto: Eddy Chen/Netflix

”Atypical” (Netflix)

Med: Keir Gilchrist, Jennifer Jason Leigh.

Charmigt och berörande om en pingvinbesatt autistisk tonårskille som – mot alla odds – söker sig ut i dejtingvärlden. Konflikterna mellan honom och hans överbeskyddande föräldrar låter inte vänta på sig.

Inzoomat.

Netflix tar sig österut och gör sin första originalserie i Polen med hjälp av den regimkritiska stjärnregissören Agnieszka Holland och hennes dotter Kasia Adamik. Det blir en påkostad kalla kriget-inspirerad spionthriller med premissen att Berlinmuren aldrig föll.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.