Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

DN väljer – Här är veckans bästa tv-serier

”Bron”, ”Hard sun” och ”Glacé”.
”Bron”, ”Hard sun” och ”Glacé”. Other: Imdb och SVT

DN:s filmredaktör Helena Lindblad väljer sina favoriter just nu.

Foto: @imageAuthorName

”Glacé” (Netflix)

Med: Charles Berling, Julia Piaton m fl.

Fransk thriller i isigt vitt och blodfärgat rött som utspelar sig i en bergsby i franska Pyrenéerna. Idén om en omnipotent, fängslad seriemördare som agerar marionettmästare är kanske inte super­originell men skådespeleriet är starkt, miljöerna intressanta och stämningen engagerande.

Foto: Foto: Jens Juncker-Jensen

”Bron” 4 (SVT)

Med: Sofia Helin, Thure Lindhardt m fl.

Fjärde (och sista) omgången av ”Bron” går ut tungt. Ett makabert steningsmord, och så Saga Norén som sitter på kåken dömd för mord på sin mamma. Scenen där Saga sitter hos terapueten är redan en blivande klassiker (”Vi har mycket att prata om …”) ­Känner redan separationsångesten komma krypande, det kommer att bli tomt när det är slut.

Foto: SVT

”Hard sun” (SVT, start 14/1)

Med: Agyness Deyn, Jim Sturgess m fl.

”Luther”-skaparen Neil Cross blev inspirerad av David Bowie-låten ”Five years” när han skrev sin apokalyptiska thriller om en polisduo som tvingas jobba mot klockan, det vill säga jordens undergång. Hårdförar hackare och internutredningar ställer till trubbel. Lite larvigt men ändå lovande laddat pilotavsnitt.

Inzoomat.

Hur många ”Les misérables”-tolkningar kan man göra? BBC verkar inte ha fått mejlet om att det räcker nu och satsar trots ett outhärdligt stort antal föregångare på ytterligare en version av Victor Hugos inte så aktuella drama. Dominic West (”The affair”) ska spela den olycksalige Valjean. Lily Collins och David Oyelowo finns också på rollistan. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.