Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Dokumentären om Silvana Imam kommer 2017

Silvana Imam.
Silvana Imam. Foto: Thomas Karlsson

2017 kommer dokumentären om Silvana Imam, rapparen som gjort en blixtkarriär och snabbt etablerat sig som Sveriges mest framgångsrika rappare.

”Det här är en av våra storsatsningar som vi hoppas kommer att locka en stor biopublik”, framför allt många ungdomar, säger Anna Weitz.

Regissörerna Mika Gustafson, Olivia Kastebring och Christina Tsiobanelis har följt rapparen Silvana Imam sedan 2014, när hon var precis i början av sin karriär. Klart är nu att dokumentären om henne får premiär någon gång under 2017.

– Det blir en långfilmsdokumentär för bio, säger en av dokumentärens producenter Anna Weitz, som nyligen vann en Guldbagge för årets dokumentärfilm för ”Förvaret”.

Silvana Imam som släpper ett nytt album under våren ska ha ett filmteam som följer henne i alla fall fram till sommaren.

– Silvana är en fantastisk artist som gör sig minst lika bra på bioduken som på scen. Jag tycker att hon symboliserar mycket av det som är i rörelse nu i samhället och i människan, säger Anna Weitz.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.