Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Dokusåpadeltagare levde isolerade i vildmarken i ett år – trots att tv-serien lagts ner

Skotska höglandet.
Skotska höglandet. Foto: Cara Anna/TT/AP

Ett år tillbringade deltagarna i den brittiska dokusåpan ”Eden” isolerade i den skotska vildmarken. Men vad deltagarna inte visste var att ingen tittade.

Bara fyra avsnitt av dokusåpan ”Eden”, där 23 britter forslades ut i det skotska höglandet för att där starta en egen civilisation, sändes. Programmet beskrevs som ”ett socialt experiment” och bland deltagarna fanns läkare, kockar och fåraherdar som skulle klara sig i det vilda.

På grund av svikande tittarsiffror lades programmet ner av tv-kanalen Channel 4 för åtta månader sedan. Deltagarna informerades dock inte om att de inte längre visades på tv, utan fortsatte att leva avskärmade från samhället. Under årets gång hoppade 13 av deltagarna av, men 10 personer stannade tiden ut.

Enligt tv-bolaget kommer ett sammandrag av året att sändas vid ett senare tillfälle.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.