Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/domare-ifragasatter-vittnet-som-anklagar-kevin-spacey/

Kultur

Domare ifrågasätter vittnet som anklagar Kevin Spacey

Kevin Spacey under rättegången i Massachusetts. Foto: Steven Senne/AP

En av de sex män som anklagat skådespelaren Kevin Spacey för sexuella övergrepp vägrade under måndagen att vittna i en rättegång i Massachusetts. Nu ifrågasätter domaren fallets framtid, rapporterar Guardian.

Mannen anklagar Kevin Spacey för sexuella övergrepp som ska ha inträffat på en bar i delstaten Massachusetts 2016. Skådespelaren har nekat till anklagelserna. 

Under måndagens rättegång åberopade dock mannen den amerikanska konstitutionens femte tillägg, och vägrade därmed att vittna efter att ha blivit förhörd av Spaceys advokater. 

Målsäganden beordrades att vittna efter att mannen hävdat att den telefon han använde under natten för det påstådda övergreppet är försvunnen. Telefonen är viktig för Spaceys advokater, som menar att målsäganden har raderat meddelanden som stödjer skådespelarens påståenden om oskuld. Mannens vägran att vittna resulterade i att domaren ifrågasatte om åtalet ens går att genomföra.

Läs mer: Kevin Spacey anklagas för sexuella trakasserier – kontrar med tvetydig video. 

Upprinnelsen till de påstådda övergreppen ska ha inträffat på en bar på ön Nantucket i Massachusetts. Mannen har tidigare vittnat om att han gick bort till Kevin Spacey för att han ville ta en bild med skådespelaren, varpå övergreppet ska ha ägt rum. 

Kevin Spacey har blivit polisanmäld för ytterligare fem fall av sexuella övergrepp och trakasserier. Totalt har över 30 män riktat anklagelser mot skådespelaren som nekar till brott. 

De första anklagelserna mot Kevin Spacey kom i kölvattnet av metoorörelsen under hösten 2017, då skådespelaren spelade huvudrollen i Netflix populära dramaserie ”House of cards”. Strax därefter tillkännagav strömningssajten att seriens stundande sjätte säsong även blir den sista.