Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 17:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/dramaten-slapper-biljetter-men-bara-50/

Kultur

Dramaten släpper biljetter – men bara 50

Dramaten
Dramaten Foto: Magnus Hallgren

Under onsdagen släpper Dramaten biljetter till höstens program – men bara 50 per föreställning, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

TT Text

Några föreställningar är redan slutsålda, eftersom publiken som hade biljetter till våren har getts tillfälle till förköp. Det gäller bland annat ”Kvinnostaden”, ”Maj”, ”Röde Orm” och ”Tröstrapporter”.

”Vi hoppas kunna framföra attraktiv och angelägen scenkonst oavsett om det sitter 50, 100 eller 700 i publiken. Det finns redan ett mycket stort intresse och i nuläget kommer biljetterna tyvärr inte räcka till alla som vill komma. Vi hoppas på förståelse för detta och om läget ändras kommer vi omedelbart öppna upp för fler att ta del av våra föreställningar”, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Om begränsningen på max 50 personer ändras kommer Dramaten släppa fler biljetter, men tidigast i mitten på augusti.

Bland höstens produktioner finns ”Liv Strömquist tänker på sig själv”, ”Den sårade divan”, ”Måsen”, ”I väntan på att gå” och ”Elektra”.

Ämnen i artikeln

Dramaten

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt