Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/dramatens-styrelseordforande-om-interna-rapporten-det-var-ett-fruktansvart-resultat/

Kultur

Dramatens styrelseordförande om interna rapporten: ”Det var ett fruktansvärt resultat”

Ulrika Årehed Kågström har varit styrelseordförande sedan april 2017. Foto: Magnus Hallgren

Dramatens styrelseordförande Ulrika Årehed Kågström beskriver resultaten i den medarbetarundersökning som DN avslöjade i söndags som ”förfärliga”. 

– Hela anledningen till att styrelsen fattade ett så drastiskt beslut att byta ut vd handlar om att man anser att det behövs göras mer för att förbättra arbetsmiljön, säger hon.

Rätta artikel

DN avslöjade på söndagen innehållet i flera interna rapporter där Dramatens ledning och styrelse fått varningar om arbetsmiljön på teatern.  

I en rapport under fjolåret skrev Dramatens egen företagshälsovård att man var ”uppriktigt orolig över medarbetarnas hälsa och hur den här organisationen fortsättningsvis ska kunna leverera teater utan att allvarliga incidenter inträffar eller att vi står utan den kompetens och resurser som behövs för att fortsätta driva teatern.”

Månaderna dessförinnan, hösten 2017, hade en omfattande medarbetarundersökning visat att 31 procent av de svarande uppgav sig ha utsatts för negativ jargong eller kränkningar från kollegor under det senaste året. Nära var tionde tillfrågad uppgav sig ha varit utsatt för hot eller mobbning på arbetsplatsen under samma period.

Styrelseordförande Ulrika Årehed Kågström bekräftar, när DN talar med henne på måndagens eftermiddag, bilden av att teatern haft problem med arbetsmiljön.

– Det är ingen hemlighet att styrelsen varit kritisk till hur arbetsmiljön har sett ut på Dramaten. Det kom fram i medarbetarundersökningen, och i samband med metoo. Och det är därför vi har satt så stort fokus på att komma till rätta med de här frågorna. Det har funnits stora utmaningar, och det finns fortfarande mycket kvar att göra, säger Ulrika Årehed Kågström.

Hela anledningen till att styrelsen fattade ett så drastiskt beslut att byta ut vd handlar om att man anser att det behövs göras mer på det här området.

Hon berättar att företagshälsovårdens rapport i första hand skickades till dåvarande vd, Eirik Stubø. Enligt Ulrika Årehed Kågström fick styrelsen ta del av rapporten i höstas, då den bifogades den arbetsmiljöundersökning som facket på Dramaten sammanställt, och som skickades till styrelsen.

– Vi fick kännedom om rapporten. Det är en av de saker vi tagit på stort allvar, och som vi fortfarande följer upp. På varje styrelsemöte har vi en uppföljning av hur arbetsmiljöarbetet går, vad som skett sedan senaste mötet, ser över hur handlingsplanerna vi fattat beslut om följs och inte, och tittar på om de åtgärder vi fattat beslut om räcker. Det var allvarliga synpunkter som framkom, säger hon.

– Hela anledningen till att styrelsen fattade ett så drastiskt beslut att byta ut vd handlar om att man anser att det behövs göras mer för att förbättra arbetsmiljön. Jag kan inte inte gå in på alla de turer, alla de beslut och all den dialog styrelsen har haft kring dessa frågor med vd. Men styrelsen har ställt krav och försökt hitta sätt att stötta vd att komma till rätta med utmaningar. Så småningom kom vi fram till att vi måste hitta en annan lösning. 

Den situationen som företagshälsovården berättade om, är den bättre i dagens läge?

 – Det vet vi inte riktigt ännu. Sådant måste mätas noggrant och följas upp. Man kan få en känsla av att gå runt och lyssna på arbetsplatsen, men i realiteten vet man inte hur läget ser ut förrän vid nästa stora mätning. Det är viktigt att följa upp situationen på ett seriöst sätt, och inte göra antaganden om hur det ser ut. 

Dramatens vd Eirik Stubø lämnade sin post den 8 april. Foto: Magnus Hallgren

Hon beskriver delar av resultaten från den medarbetarundersökning som gjordes hösten 2017 – gällande frekvensen av negativ jargong, kränkningar och mobbning – som ”förfärliga”.

– Det var ett fruktansvärt resultat. Det var också därför vi vidtog alla de kraftfulla åtgärder som vi gjorde. Bland dem en ny ambitiös handlingsplan, bildande av jämställdhetsgrupper, utbildningsinsatser för chefer och alla medarbetare, uppdaterad policy och uppförandekod och inrättandet av en whistle blower-funktion, säger Ulrika Årehed Kågström, som också nämner att man rekryterat en vice vd med ett långtgående mandat.

När ni tittar tillbaka på styrelsens agerande sedan hösten 2017, finns det saker ni kunde gjort annorlunda?

– Det är lätt att vara efterklok, men jag tror alltid det finns saker man kunnat göra på andra sätt. Vi hade kunnat vara bättre på att synliggöra vilka insatser som faktiskt gjordes och ställt större krav på att de skulle kommuniceras bättre internt, säger Ulrika Årehed Kågström och fortsätter:

– Det finns väldigt olika sätt att se på den här situationen. En del tycker vi borde ha lyft vd tidigare, medan en del tycker att vi inte varit tillräckligt uthålliga.

Jag tror att en del medarbetare har uppfattat att vårt beslut handlat om att vd måste ha tillräckligt många medarbetare för eller emot sig.

Teaterförbundets ordförande sade på fredagen att är ”olyckligt att ansvaret nu har hamnat i personalens knä. Ansvaret för situationen och dess lösning ligger hos styrelse och ledning”. Hur ser ni på det?

– Det är djupt olyckligt om medarbetare känner så. Jag tror att en del medarbetare har uppfattat att vårt beslut handlat om att vd måste ha tillräckligt många medarbetare för eller emot sig. Men det är inte så en styrelse arbetar. Det här handlar om att styrelsen måste ha ett förtroende för att vd ska kunna bedriva ett långsiktigt arbete framåt. Och beslutet att tillsätta eller avsätta en vd ligger helt i styrelsens händer, säger Ulrika Årehed Kågström.

I en artikel i SvD, publicerad i lördags, fick styrelsen på Dramaten kritik, bland annat av regissören Lars Norén som menade att man ”flytt från sitt ansvar och lämnar efter sig ett moraliskt augiasstall”. Styrelseordförande Ulrika Årehed Kågström berättar att hon mottagit ”ett litet ilsket sms” från Lars Norén, men vill inte kommentera vad som stod i det.

– Det finns väldigt många olika dimensioner i det här. En del väljer att gå ut med sin kritik medialt, medan andra väljer att prata internt för att ge sin bild. Men det beslut som styrelsen tog handlar om en bedömning kring huruvida vi såg att vd har förutsättningar att ta ansvar för hela Dramatens verksamhet eller inte. Det fråntar inte Eirik Stubø det fantastiska arbete han gjort som konstnär och regissör, men det räcker inte om man ska vara vd för en så stor verksamhet som Dramaten är, säger Ulrika Årehed Kågström.

Läs mer: Skådespelare tackar Eirik Stubø i öppet brev