Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Drottningen och Netflix räddar Welsh corgi-rasen

De har älskats i decennier av drottningen – och rika pensionärer. Ändå har Welsh corgin blivit allt sällsyntare i Storbritannien. Men nu har de unga fansen av tv-serien ”The crown” fallit för den lågbenta vallhunden. 

Bland Welsh corgi-uppfödarna i öriket har oron länge växt för rasens fortlevnad. Den brittiska kennelklubben satte 2014 upp den på sin lista över särskilt impopulära hundar. 

Tack vare Netflix har det nu dock vänt, rapporterar The Telegraph. Porträttet av den unga Queen Elizabeth (spelad av Claire Foy) omgiven av sina corgis i ”The crown” har fått allt fler att vilja köpa en. Hela 22 procent svarade i december att de var intresserade av en valp efter att ha sett andra säsongen av ”The Crown”. 

Härnäst väntar den animerade långfilmen ”The Queen’s Corgi” med drottningens favoritvovve Rex på vådliga äventyr efter att ha tappat bort sin blåblodiga matte.

Läs mer: Drottning Elizabeth förklarar krig mot plast 

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.