Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 15:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/efter-bakslagen-woodstock-50-stalls-in/

Kultur

Efter bakslagen – Woodstock 50 ställs in

Foto: Joel C Ryan/AP

Festivalen Woodstock 50 ställs in, det meddelar arrangörerna i ett uttalande.

TT Text

”Vi är bedrövade att en serie oförutsedda bakslag har gjort det omöjligt att anordna den festival vi föreställde oss”, säger arrangören Michael Lang.

Festivalen var planerad att hållas den 16–18 augusti i Maryland och markerar 50-årsjubileet av den klassiska förlagan. Det officiella beskedet att festivalen ställs in kom efter en rad tunga artistavhopp.

Läs mer: Även Miley Cyrus hoppar av Woodstock 50 

Dragplåstren Jay-Z och John Fogerty meddelade att den inte tänkte medverka i förra veckan och efter det drog sig flera artister ut. Där ibland toppnamn som Santana, The Raconteurs och The Lumineers liksom John Sebastian och Country Joe McDonald, som båda uppträdde vid originalfestivalen 1969.

På onsdagen svensk tid valde även Miley Cyrus att hoppa av, vilket bara lämnade Imagine Dragons och The Killers bland de stora kvarvarande namnen.

Woodstock 50 har kantats av problem sedan den först aviserades i januari. Bland annat har en huvudfinansiär dragit sig ur och i juni vräktes den från sin första tilltänkta plats på racerbanan Watkins Glen i delstaten New York.