Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 03:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/efter-ibizaaffaren-vengaboys-lat-fran-1999-toppar-listor-i-osterrike/

Kultur

Efter Ibizaaffären – Vengaboys låt från 1999 toppar listor i Österrike

Vengaboys. Foto: REX

Den så kallade Ibizaaffären kan fälla hela Österrikes regering. Den har också fått en oväntad bieffekt – Vengaboys 20 år gamla låt ”We’re going to Ibiza” toppar nu österrikiska Itunes.

Österrike har skakats av de läckta videoinspelningarna från Ibiza, där vicekanslern Heinz-Christian Strache, partiledare för högerpopulistiska FPÖ, samtalar med en kvinna som utger sig vara släkting till en rysk oligark om att byta till sig hjälp i valrörelsen 2017. Nu har regeringen kollapsat och det planeras nyval.

Men skandalen har åtminstone varit bra för någon – nämligen det gamla eurodiskobandet Vengaboys. Många österrikare tycks vara på jakt efter ett passande soundtrack till den politiska krisen och Vengaboys tjugo år gamla hitlåt ”We’re going to Ibiza” toppar på tisdagen den österrikiska Ituneslistan.

”Woah, we’re going to Ibiza, woah, back to the island, woah, we’re gonna have a party”, går texten till låten som nu blivit soundtrack till en regeringskollaps.

Lina Lund: Ibizaaffären kan fälla hela regeringen