Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-22 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/efter-misstankarna-om-fejkad-attack-skadespelaren-tas-bort-fran-empire/

Kultur

Efter misstankarna om fejkad attack – skådespelaren tas bort från ”Empire”

Jussie Smollett. Foto: ANGELA WEISS

”Empire”-skådespelaren Jussie Smollett tas nu bort från de sista avsnitten av tv-seriens femte säsong, skriver Variety. Beskedet kommer efter misstankarna om att han betalat ”gärningsmän” för  en fejkad rasistattack.

Rätta artikel

De exekutiva producenterna till tv-serien ”Empire” säger i ett uttalande, som Variety återger, att händelserna kring Jussie Smollett har väckt starka känslor de senaste veckorna, samt att man hyser djup omtanke för skådespelaren. Man sätter nu sin tillit till rättssystemet.

”Vi är också medvetna om vilka effekter denna process har på skådespelarensemblen och produktionens medarbetare, och för att undvika fortsatta avbrott under inspelningarna har vi beslutat att rollen som ’Jamal’ tas bort under säsongens sista två avsnitt”‚ säger de i uttalandet.

Det var på torsdagsmorgonen som Smollett greps, misstänkt för att ha fejkat en polisrapport. Misstankarna handlar om att han ska ha iscensatt en hatattack. Enligt utredningen ska han ha fejkat misshandeln av sig själv i hopp om att det skulle ge honom en skjuts i karriären.