Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 13:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/efter-renoveringen-krympt-repertoar-pa-kulturhuset-stadsteatern/

Kultur

Efter renoveringen: krympt repertoar på Kulturhuset Stadsteatern

Första säsongen i det nyrenoverade huset, våren 2021, kommer antalet uppsättningar vara färre än tidigare. Säsongen därpå ska verksamheten vara i gång som vanligt. Foto: Hasse Holmberg

Renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern kommer att påverka utbudet även efter nyinvigningen. Först andra säsongen i det nyrenoverade huset beräknas verksamheten återgå till full skala.

Uppdatering 2019-09-23, 22:39: Artikeln har tillfogats en rättelse

Kulturhuset Stadsteatern har varit stängt sedan årsskiftet. Orsaken är en omfattande renovering, som beräknas vara klar i oktober 2020. Antalet uppsättningar kommer att påverkas under den första säsongen i det nyrenoverade huset.

– Vi kommer i gång först i oktober, så det blir lite färre uppsättningar under första säsongen 2021, säger vd Sture Carlsson.

Orsaken är att reparationerna pågår till och med nästa sommar. Det innebär att repetitionerna inte kan påbörjas i ordinarie tid.

– I vanliga fall börjar vi repetera redan på våren inför höstens första premiärer, men det är ju inte möjligt 2020 eftersom vi får tillgång till huset först i juli, förklarar han.

Våren 2021 beräknas dock antalet uppsättningar återgå till det normala. 

– Från och med den andra säsongen i det nya huset kommer vi vara i full verksamhet med samma omfattning som tidigare. Så det är inte meningen att vi ska minska volymen på något sätt, säger Sture Carlsson.

Läs mer: Hit flyttar Kulturhuset Stadsteatern under renoveringen 2019-2020 

Rättelse: Våren 2021 räknar Kulturhuset med att antalet uppsättningar kan återgå till det normala.