Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 18:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/eirik-stubo-vi-har-inte-samma-bild-av-situationen/

Kultur

Eirik Stubø: ”Vi har inte samma bild av situationen”

Dramatens chef Eirik Stubø vill inte kommentera det enskilda ärendet. Foto: Janerik Henriksson/TT

Dramatens chef Eirik Stubø vill inte kommentera den specifika kritik som riktas mot honom och teaterledningen från regissören Jenny Andreasson. 

– Jag kan bara säga att jag är i en fas där jag måste ta till mig synpunkter både gällande Dramaten och mitt eget ledarskap, skriver han i ett mejl.

Rätta artikel

Det är i en intervju med DN som regissören Jenny Andreasson berättar att hon, i samband med att uppsättningen ”Hamlet” lades ned, blev sjukskriven från teatern trots att hon var frisk. 

Läs mer: ”Mycket hamnar nu i knät på Eirik” 

DN har den senaste veckan vid upprepade tillfällen sökt teaterchef Eirik Stubø för en intervju, men enligt Dramatens pressavdelning är det i nuläget inte möjligt. Han besvarar därför frågor på mejl, som skickas genom pressavdelningen. 

Eirik Stubø lämnar dock flera av frågorna om händelserna som involverar Jenny Andreasson obesvarade. Han skriver:

– Jag kan och ska inte prata om enskilda situationer och medarbetare. Så i detalj kan jag inte svara på de här frågorna. Vi har inte samma bild av den här situationen. Så är det, skriver Eirik Stubø, och fortsätter:

– Orsaken till att en föreställning ställs in kan inte alltid kommuniceras i detalj. Oftast finns det flera orsaker. Generellt vill vi inte lägga ner föreställningar, vi vill att de når publiken.

Vad ser du som den huvudsakliga anledningen till att ”Hamlet” lades ned?

– Vi försökte först skjuta upp premiären. Vi försökte på olika sätt att rädda föreställningen. Sedan insåg vi att det inte var genomförbart. Det gick inte att gå till premiär.

Det har riktats öppen kritik mot dig som teaterchef den senaste veckan, och nu kommer också kritik mot ditt sätt att sköta repertoararbetet, bland annat genom brist på tydlig information till medarbetarna. Hur ser du på det?

– Jag kan bara säga att jag är i en fas där jag måste ta till mig synpunkter både gällande Dramaten och mitt eget ledarskap.

På vilket sätt tror du att den nya lösningen, där vice vd fått utvidgade ansvarsområden, kommer att hjälpa dig i arbetet framåt?

– Det är en lösning med förstärkt och delat ledarskap som vi sökt länge, processen har tagit tid. Det kan bli splittrat att vara konstnärlig ledare och vd för teatern. Nu har jag en vice vd bredvid mig med ansvar för administration, ekonomi och hr där arbetsmiljön är helt central. Jag har ansvar för hela teatern. Allt hänger ihop, kreativitet skapas inte av otrygga medarbetare. Men jag är väldigt glad att ha en vice vd att arbeta tillsammans med, skriver Eirik Stubø.

Hur ser du på uttalandet från Dramatens styrelse där de bland annat skriver att man ställer krav på ledningen att ta tag i problematiken. Hur ska ni göra det?

– Vi har gjort mycket, vi har haft utbildningar, samtal, infört en whistleblowerfunktion, följt upp det som rapporterats till ledningen. Men jag förstår att det inte räcker, skriver Eirik Stubø och fortsätter:

– Uppropet #tystnadtagning var ett uppvaknande för oss alla. Under den här veckan har vi möten i mindre grupper med alla medarbetare på teatern och i dag har vi genomfört ett ledarforum med alla chefer om arbetsmiljö och vägen framåt.

Eirik Stubø svarar också, i ett uppföljande mejl, på en fråga om de uttalanden som finns med på en ljudinspelning från ett möte på Dramaten i januari 2016:

– Detta är liten en del av många samtal och mitt tidigare svar har inte förändrats. Vi har inte samma bild av den här situationen. Som chef kan inte gå in och kommentera enskilda personalärenden, skriver Eirik Stubø. 

Läs mer: ”Jag fick skydd till och från scenen på Dramaten”