Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 15:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ekg-pa-andra-sidan-midnatt-kan-allt-handa/

Kultur

EKG: På andra sidan midnatt kan allt hända

Datorarbete vid sen timma.
Datorarbete vid sen timma. Foto: Oleksiy Maksymenko Photography / Alamy Stock Photo

Kåseri. Om man börjar tänka ”Tja, varför inte?” kan man plötsligt ha gjort en hel hemsida själv, låt vara att det kostade några svordomar.

För något år sedan läste jag en krönika (jag minns inte vem som hade skrivit den) i en tidning (kommer inte ihåg vilken tidning heller) men läsningen gav mig en tankeställare (det kommer jag i alla fall ihåg).

Hon (för det var en hon, det minns jag tydligt) skrev att när hon hade uppnått en viss ålder hade slutat fråga sig själv ”nämen varför ska jag?” I stället formulerande hon om frågan till ett ”varför inte?”

Kanske har det med ålder att göra, men nog mer med genus.

Varför är vi kvinnor (usch så jag generaliserar) så snabba att ta till ett ”nämen inte ska jag...” Det säger aldrig karlar. De har lättare att ta för sig och åtminstone låtsas att de klarar av uppgiften.

Det får vara slut på det, tänkte jag när jag läste den där krönikan.

Numera ger jag mig sjutton på att ta Gud i hågen (eller var det F-n i båten?) och åtminstone försöka.

Sålunda skred jag i veckan till verket när jag såg en annons om att man skulle kunna göra en egen hemsida, lätt som en plätt, och dessutom utan att det skulle kosta en krona (åtminstone inte till att börja med).

Visserligen fick jag för ett par år sedan hjälp av en kompis till en av styvsönerna med att snickra ihop en hemsida. Hjälp och hjälp förresten, jag bidrog bara med text och bild medan han gjorde grovjobbet. Sidan hade en mängd finesser, men när kompisen sedan skulle förklara för mig hur man gör ändringar sprack alltihop. Det var alldeles för avancerat för mig så sidan har sett likadan ut sedan dess.

Å andra sidan var sidan snygg, men jag vill kunna ratta själv och inte känna mig låst.

Sagt och gjort. Jag klickade på hemsidesföretagets hemsida och hittade en passande mall för min föredragsverksamhet och så satte jag i gång. Det blev några (har glömt hur många) svordomar på vägen och jag satt uppe till det ljusnade härom natten för att få till en bra sida.

Styvsonen blev imponerad. Den här sidan av mig hade han inte sett tidigare. I ärlighetens namn inte jag heller, men när jag gick till sängs den där natten kände jag mig riktigt nöjd och tänkte för mig själv: ”Tja, varför inte?”

 

Läs fler kåserier av EKG, till exempel om att växa upp fyra personer på 42 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln

Kåserier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt