Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ekots-chef-olle-zachrison-slutar/

Kultur

Ekots chef Olle Zachrison slutar

Olle Zachrison slutar på Ekot. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ekochefen slutar sin anställning på nyhetsredaktionen men arbetar kvar inom organisationen. Han tillträder en ny tjänst med fokus på digital nyhetsutveckling för hela Sveriges Radio.

”Den digitala utvecklingen inom media utvecklas snabbt och ställer nya krav på Sveriges Radios nyhetsarbete. Därför inrättas en ny expertroll inom programenheten för att vidareutveckla hela det digitala nyhetsarbete som Sveriges Radio i dag gör”, skriver SR i ett pressmeddelande. 

Ekots chef Olle Zachrison tillträder den nya tjänsten den 7 november. 

– Det känns vemodigt att efter fyra år lämna mina fantastiska kollegor på Ekot. Men samtidigt är det oerhört spännande att få jobba koncentrerat med den digitala nyhetsutvecklingen, säger han till DN.

På vilket sätt ska det nya initiativet utveckla SR?

– Vi är redan på god väg och vi har många spännande projekt igång. Bland annat arbetar vi med att börja testa ett mer teknikstött redaktörskap, det vill säga en nyhetsalgoritm för att ge olika målgrupper en mer personlig, smart och trovärdig nyhetsupplevelse. Detta är inte helt nytt men vi arbetar med att ta nästa kliv där, säger Olle Zachrison. 

Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Ekot, tillträder med omedelbar verkan som tillförordnad chef och ansvarig utgivare. Samtidigt inleder SR rekryteringsprocessen av en ny chef för Ekot. 

Läs mer: 

Sveriges Radio utmanas av poddar som ritar om radiolandskapet.  

Sveriges Radios vd Cilla Benkö: Brott mot journalister måste straffas hårdare.