Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 11:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/elvaaringar-ska-inte-behova-fatta-beslut-om-att-hantera-nathatet/

Kultur

”Elvaåringar ska inte behöva fatta beslut om att hantera näthatet”

Elza Dunkels har forskat om barn och internet. Hon har tre punkter att ta fasta på vid konflikter på nätet: 1) Att alla har rätt att skydda sig själva, 2) att alla ska hjälpas åt att inte bidra till hatet och 3) att alla har en skyldighet att stötta andra.
Elza Dunkels har forskat om barn och internet. Hon har tre punkter att ta fasta på vid konflikter på nätet: 1) Att alla har rätt att skydda sig själva, 2) att alla ska hjälpas åt att inte bidra till hatet och 3) att alla har en skyldighet att stötta andra. Foto: Roger Turesson

Bråket på Youtube, som DN skrev om i torsdags, har väckt starka reaktioner. Nu kräver forskare och åklagare att rättssamhälle, föräldrar och skola tar större ansvar för att motverka den aggressiva stämningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in