Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/etiopiens-journalister-vanjer-sig-vid-nyvunnen-frihet/

KULTUR

Etiopiens journalister vänjer sig vid nyvunnen frihet

Shemisia Neshu har tidigare varit reporter på en statlig radiokanal men hoppas nu få göra mer kritiska granskningar i en självständig roll.
Shemisia Neshu har tidigare varit reporter på en statlig radiokanal men hoppas nu få göra mer kritiska granskningar i en självständig roll. Foto: Erik Esbjörnsson

ADDIS ABEBA Från att ha varit ett av världens mest repressiva länder har det demokratiska utrymmet i Etiopien på kort tid vuxit på alla ledder. Politiska fångar har återfått friheten och terroriststämplade organisationer har blivit lagliga oppositionsrörelser. Journalisterna som tidigare rapporterade med risk för livet är tacksamma för den nyvunna pressfriheten – men varnar för att ta det nya läget för givet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.