Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 18:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/europa-dodar-drommen-om-ett-dragligt-liv/

KULTUR

Europa dödar drömmen om ett drägligt liv

Lampedusas flygplats den 5 oktober. Sedan 1994 har minst 6 825 människor drunknat i Medelhavet eller dött i Saharas öken på flykt undan fattig­dom och förtryck.
Lampedusas flygplats den 5 oktober. Sedan 1994 har minst 6 825 människor drunknat i Medelhavet eller dött i Saharas öken på flykt undan fattig­dom och förtryck. Foto: AP Photo/Luca Bruno, File

Det är inte flyktingarna som är problemet i katastroferna utanför Lampedusa. Deras flykt är bara en naturlig konsekvens av hur världen ser ut. Det skriver författaren Fabrizio Gatti i första delen av DN:s nya serie Folkvandringens tid.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.