Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/eva-beckman-blir-ny-programdirektor-pa-svt/

Kultur

Eva Beckman blir ny programdirektör på SVT

Eva Beckman
Eva Beckman Foto: Ola Kjelbye/SVT

Från och med nästa vecka tillträder Eva Beckman som ny programdirektör på SVT. I sin nya roll kommer Beckman att ansvara för stora delar av SVT:s programutbud.

Eva Beckman arbetar för närvarande som programbeställare för kultur, fakta och livsåskådning på SVT. Den mångåriga tv-profilen har tidigare varit bland annat reporter, projektledare och redaktör. Hon har även varit programledare för flera av SVT:s kultursatsningar.

– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb än detta. Det sker historiskt stora förändringar i tv-världen just nu, kartan ritas om i stort sett dagligen, och min viktigaste uppgift kommer att vara att verka för att public service står fortsatt starkt även i framtiden. Och givetvis att se till att vi har ett spännande programutbud som publiken uppskattar och inte vill vara utan. Det är ju för publiken vi finns till, säger Eva Beckman i ett pressmeddelande.

I rollen som programdirektör ansvarar Eva Beckman för SVT:s samlade utbud av underhållning, drama, kultur, fakta, barn och livsstil. Hon kommer även att ingå i SVT:s företagsledning.

Eva Beckman tillträder som programdirektör den 17 februari.