Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 00:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/eva-lotta-hulten-leken-ar-en-process-inte-en-produkt-ge-den-plats/

KULTUR

Eva-Lotta Hultén: Leken är en process, inte en produkt – ge den plats

Leken ger barn förmågan att ta initiativ, förstå samband, hantera risker och utveckla koordination. Stryper vi leken i skyddande syfte passiviserar vi barnen.
Foto: Lotta Härdelin

Hundratals forskningsstudier visar att lek är det bästa sättet för barn att skaffa sig livslång exekutiv förmåga. Men av rädsla för att något farligt ska hända har vi inskränkt det område som barn kan leka på med över 90 procent sedan 1970. Kanske håller det nu på att vända, skriver Eva-Lotta Hultén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.