Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-27 03:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/fackets-instammer-i-kritik-mot-svt-en-modern-arbetsplats-ser-inte-ut-sa-har/

Kultur

Facket instämmer i kritik mot SVT: ”En modern arbetsplats ser inte ut så här”

Bild 1 av 2 Lina Thomsgård har berättat att hon kände sig tvungen att välja mellan sitt programledarjobb och att vara föräldraledig med sin son.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Bild 2 av 2
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hur behandlar Sveriges Television egentligen sina många frilansare och vikarier? Efter att public service-företaget har fått skarp kritik av programledarprofilerna Daniel Sjölin och Lina Thomsgård har dess personalpolitik börjat debatteras. 

Rätta artikel

De tidigare programledarna Lina Thomsgård och Daniel Sjölin har öppet berättat om det bemötande de fick i samband med att ha begärt föräldraledighet. 

– Vi känner igen oss i de här berättelserna. Utsattheten för frilansare och vikarier är något som vi ständigt diskuterar, säger Hanna Nyberg, Journalistklubbens ordförande på SVT.

Hon har lyssnat på den intervju som Lina Thomsgård gjorde med Kristoffer Triumf i podcasten ”Värvet”. Thomsgård, som tidigare var programledare för ”Kobra”, berättade då varför hon lämnade jobbet som programledare för det numera nedlagda kulturprogrammet.

Lina Thomsgårds beslut, berättar hon, berodde på att hon var gravid och ville ta ut föräldraledighet. Hon ska då ha fått höra att hon kanske inte skulle få fortsätta på sin tjänst. 

– Man ska inte behöva välja mellan att vara med sitt barn och att ha kvar sitt jobb, säger Lina Thomsgård, som också berättar att det inte var kul att höra att någon annan skulle bli ”flavour of the week”.

– Sånt vill man inte höra efter att i två år gått all in för att vara en SVT-profil. Då blev jag jättearg och ledsen, säger Lina Thomsgård i ”Värvet”-intervjun.

Hanna Nyberg, Journalistklubbens ordförande på SVT. Foto: Tor Johnsson

Hanna Nyberg berättar att hon reagerade starkt på berättelsen:

– När hon berättar det om ”flavor of the week”, då blev jag förbannad. Utsattheten är stor för de som inte har trygga anställningar här. Det gäller inte bara programledare, utan även vikarier, uppdragstagare och bemanningsanställda; anställningsformer som SVT använt i flera år för att slippa fastanställa, säger Hanna Nyberg och fortsätter:

– En modern arbetsplats ser inte ut på det sättet, och det är väldigt bra att SVT nu får höra det från fler än facket. Det här är saker som kan leda till att vi tappar god kompetens eftersom vi inte kan erbjuda tillräckligt bra anställningsförhållanden. Bara i förra veckan hade vi två förhandlingar om vikarier som ska lasas ut.

Daniel Sjölin berättade om sina erfarenheter i en krönika i Expressen Kultur, och senare även i SVT:s Morgonstudion. Han uppger sig också ha erfarenhet av att känna sig pressad att inte ta ut föräldraledighet när han jobbade som programledare på SVT:s litteraturprogram ”Babel”.

”Thomsgård har behandlats mycket värre än jag – men dock med samma metoder. Skrämseltaktiken är urgammal på SVT och bottnar i deras ingrodda organisationsnarcissism: en blind gränslöshet i beteendet mot gästarbetare”, skriver Daniel Sjölin, som även skriver: 

”Jag vet inte hur många gånger under mina år på SVT Kultur i Stockholm som jag såg betydligt mindre privilegierade journalister komma rödgråtna ut ur någon av alla dessa toaletter. Felet de gjort var att vänta barn, som mammor eller pappor. De hade lagt sina bästa yrkesår på SVT och nu skulle de inte få ett skräp tillbaka. De var ju bara frilans eller projektarbetare”, skriver han.

Jag har full respekt för att de upplever att det varit otydligt när de gäller hur de olika anställningsformerna beskrivits och vilka förväntningar eller förutsättningar som följer med det.

Sabina Rasiwala, hr- och kommunikationsdirektör på SVT, kommenterade på tisdagen frågorna om tidsbegränsade anställningar i ett blogginlägg. Hon skriver att alla anställningsformer som används på SVT ”är reglerade i enlighet med svensk lag och kollektivavtal som tecknats med företrädare för våra anställda”. 

– Det är bra att det här diskuteras, också för att se om vi kan få mer insikt och se om det finns saker vi kan göra annorlunda. Men det finns en del yvighet i resonemangen, och det är bra att man får möjlighet att klargöra det, säger Sabina Rasiwala till DN.

Vad tänker du på då?

– Det är självklart att man kan ansöka om föräldraledighet hos oss och vi kommer alltid att bevilja det. Däremot kan man inte söka föräldraledighet om man inte har ett kontrakt hos oss, på samma sätt som att jag kan inte gå in på ett företag på stan och fråga om jag kan ansöka om föräldraledighet där, säger Sabina Rasiwala och fortsätter:

– Jag har full respekt för att de upplever att det varit otydligt när de gäller hur de olika anställningsformerna beskrivits och vilka förväntningar eller förutsättningar som följer med det. Och där kan vi absolut bli bättre.  

Sabina Rasiwala nämner att SVT:s programutbud är uppe för diskussion var artonde månad, och att man hela tiden måste se över möjliga vägar att förnya sig.

– Vi lägger ned vissa program, startar nya program, men framför allt förväntas vi utveckla befintliga program. Det kan innebära många saker: man kan byta programledare, produktionsort, innehåll eller format – det är hela tiden en rörelse, och det handlar om vårt uppdrag gentemot publiken. Vi måste, och ska förnya oss, i förhållande till vårt sändningstillstånd, säger hon.

Tror du att berättelserna av Daniel Sjölin och Lina Thomsgård är enskilda berättelser, eller är det här en större fråga, något som många anställda hos er känner?

– Jag ser det inte som ett generellt problem eftersom jag vet att vissa fantastiska talanger vill ha friare uppdrag, vill kunna skriva böcker eller kokböcker eller vad man nu vill. Sedan finns det andra som söker trygghet, säger Sabina Rasiwala och fortsätter:

– Jag har full respekt för att våra frilansare och de som jobbar med tidsbegränsade anställningar rör sig inom hela det spektrat. Däremot tar jag de beskrivningar som jag fått på största allvar och funderar mycket på tydligheten och förväntningarna, så att vi kan bli bättre på det.

Journalistklubbens ordförande Hanna Nyberg menar att SVT inte kan använda sändningstillståndet som argument för att uppdragstagare, likt Lina Thomsgård och Daniel Sjölin, ska få korta kontrakt.

– Det står att vi ska ha en variation i produktionsformerna, med utlägg och extern medverkan. Det kan uppnås utan att bryta god sed på arbetsmarknaden vilket man gör genom att återkommande använda sig av arbetskraft som jobbar under otrygga förhållanden, säger Hanna Nyberg.