Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 18:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/falsk-tandvatsketortyr-i-malmo-argument-mot-betalvagg-for-legendarisk-chefredaktor/

KULTUR

Falsk tändvätsketortyr i Malmö argument mot betalvägg för legendarisk chefredaktör

Alan Rusbridger på besök i Almedalen för att prata om hur media ska kunna få tillbaka trovärdigheten.
Alan Rusbridger på besök i Almedalen för att prata om hur media ska kunna få tillbaka trovärdigheten. Foto: Thomas Karlsson

Identitetskrisande journalister måste ut på nätet och förklara varför de behövs – inte stänga in sig bakom betalväggar. Det är budskapet i Almedalen från legendariske chefredaktören Alan Rusbridger, som använder en falsk twitterstory om tändvätsketortyr i Malmö som argument för varför journalistik behövs.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.