Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Fängelse för Eldkvarns Plura

Foto: Niklas Larsson / Scanpix
Tre månader i fängelse. Det blir straffet för Plura Jonsson som i mars förra året greps i Göteborg med drygt 3 gram kokain på fickan. Plura Jonsson åtalades för två fall av narkotikabrott och dömdes till fängelse av tingsrätten, men överklagade till hovrätten för att yrka på en icke frihetsberövande påföljd, som fotboja.

– Det gick åt pipsvängen får man säga, säger sångarens advokat Per E Samuelson till TT Spektra.

– Men jag kan inte säga att jag är förvånad. Vi satte vårt hopp till en dom i högsta domstolen som kom i juni och som jag tyckte gav en liten öppning för att få en villkorlig dom, men det gick alltså inte, fortsätter han.

I tingsrätten erkände Plura bruk och innehav av narkotika, men nekade till överlåtelse. I sin överklagan gjorde han en poäng av att Eldkvarns medlemmar är beroende av bandet för sitt uppehälle, men det tog hovrätten alltså inte hänsyn till.

Plura Jonsson är också aktuell med TV 3-programmet "Pluras kök".

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.