Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 23:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/fargstarka-kreatorer-ger-nytt-liv-at-gratt-komplex/

Kultur

Färgstarka kreatörer ger nytt liv åt grått komplex

Bild 1 av 6 Naim Josefi, modedesigner:”Det är fantastiskt här, man går ut och tar en kaffe och träffar på en animatör. Om jag saknar fönster? Näe, jag har flyttat från en källare till tredje våningen. Fönster får bli mitt nästa mål.”
Bild 2 av 6 Stella d'Ailly, initiativtagare och konstnärlig ledare på Studio Mossutställningar:”Jag är av den övertygelsen att det skulle kunna bli ett så mycket mer vitalt konst- och kulturliv om konstnärer och kreatörer delade med sig mycket mer av sin krea­tivitet.”
Bild 3 av 6 Den som vill avverka de långa transportsträckorna i Studio Mossutställningars korridorer snabbare kan ta en sparkcykel från någon av parkeringarna – en av många kittlande krockar mellan den grå ”The office”-miljön och ateljékomplexets påhittiga lösningar.
Bild 4 av 6 Arkitekterna som ritade SVT Drama-huset hade en vision om att det skulle likna Finlandsbåtarna som passerar Värtahamnen på andra sidan parkeringen.
Bild 5 av 6 Emilia Carlsson, kostymör för teater och film:”Jag har bara suttit i små ateljéer med andra textilare innan. Det är kul när man träffar någon i köket som jobbar med något jag inte känt till eller förstår mig på. Rumsligt känns huset oändligt, det tar liksom aldrig slut.”
Bild 6 av 6 Till en början hette Studio Mossutställningar Studio Verksamma Tillsammans, och kunde på så sätt ta över SVT:s förkortning. Men eftersom flera av hyresgästerna gör uppdrag för Sveriges Television blev det för mycket krångel. Men Björne får vara kvar.

Konstproducenten Mossutställningar har tagit över SVT Dramas gamla lokaler i Värtahamnen. Ett ateljékomplex på 4 000 kvadratmeter som samlar och sammanför många av Stockholms kulturarbetare. På lördag bjuder de in till öppet hus, utställningar och brakfest.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in