Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

”Farmen”-torpet totalförstört i brand

”Farmen”-torpet i Småland har förstörts i en brand. Det är andra gången på kort tid som inspelningen av dokusåpan drabbas av brand.

Ett torp från 1700-talet totalförstördes i en brand i natt, rapporterar P4 Jönköping. När räddningstjänsten kom till gården norr om Vrigstad var huset redan övertänt. Tjugo brandmän från tre olika brandstationer deltog i släckningsarbetet, och branden är nu släckt.

Torpet används i inspelningen av TV4:s realityserie ”Farmen”, som just nu pågår. Huset används i bland annat i ”Torpet”, som är en webbversion av huvudprogrammet.

Flera personer befann sig i torpet när det började brinna.

– Tre personer var i huset, men som tur är har allt gått bra. Varken människor eller djur har kommit till skada, säger programmets pressansvarige, Anders Edholm, till Aftonbladet.

Enligt Edholm ska inspelningarna nu fortsätta på annan plats.

I början av juli eldhärjades även den huvudbyggnad där deltagarna i programmet bor.

Branden hade spritt sig från en vedspis, men inte heller då kom någon till skada.

– Vad säger man, andra gången gillt? Det är fantastiskt gäng på många sätt som är med i årets ”Farmen” så det är mycket som händer. Det viktiga är naturligtvis att alla är okej, säger programledaren Paolo Roberto till tidningen.

Orsaken till nattens brand är fortfarande oklar. ”Farmen”, som är inne på sin elfte säsong, sänds i höst.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.