Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 14:06 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/felix-sandman-jag-ventilerar-mina-kanslor-pa-scenen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Felix Sandman: ”Jag ventilerar mina känslor på scenen”

Felix Sandman sjunger om ett uppbrott i ”Every single day”.
Felix Sandman sjunger om ett uppbrott i ”Every single day”. Other: Johan Nilsson/TT

I fjol tävlade han som en del av pojkbandstrion FO&O. I år ställer han upp ensam, med hjärtesorgballaden ”Every single day”. I lördagens tävling får Felix Sandman en andra chans att ta sig till final i Melodifestivalen.

Felix Sandman gick vidare till Andra chansen i den sista deltävlingen och står alltså på scenen för andra lördagen i rad. Balladen ”Every single day” har han komponerat tillsammans med fyra amerikanska låtskrivare – och det är tillsammans med dem han tillbringat veckan som gått, instängd i en studio.

– Låtskrivarna jag jobbat med var i Sverige så vi fick ta vara på tiden och göra färdigt låtar och skriva nya – det har varit mitt sätt att ladda om. Jag gillar att vara produktiv, så det var skönt men också lite stressigt. Här i Kristianstad ska jag försöka vara tråkig och gå och lägga mig tidigt på kvällarna! 

Vad tyckte amerikanerna om Melodifestivalen?

– De älskar det, och är väldigt fascinerade av hur vi gör det – och tycker att det är en sjukt rolig show och jättegala. Men kylan tycker de är riktigt hemsk.

Felix Sandmans låt handlar om ett uppbrott och känslorna kring det. Hans scenshow är nedtonad och enkel, full av närbilder. Men trots det personliga temat (och det faktum att exflickvännen var med i ett annat nummer i deltävlingen – som dansare) var det en positiv upplevelse att sjunga låten för miljoner människor i direktsänd tv, säger Felix Sandman.

– Det var underbart, precis som jag ville att det skulle vara. Det var överväldigande, jag kände det direkt på första genrepet inför publik... Jag står på scenen och ventilerar mina känslor, och så ser jag att folk vill höra det och att de applåderar. Det är en speciell känsla att folk lyssnar på det jag vill säga.

Vad har du finslipat inför Andra chansen?

– Detaljer. Numret är väldigt detaljbaserat, och det är fokus på att låten ska få den uppmärksamhet den behöver och förtjänar. Så det har till exempel handlat om händer som inte får komma i vägen för ansiktet eftersom man vill se ögonen. Och så har jag tränat sång.

– Jag är otroligt stolt över låten, det är den bästa jag haft. Och jag tror också att många kan relatera till den, säger Felix Sandman.

Läs mer: Allt du behöver veta om duellerna i Andra chansen

 

Fakta.Felix Sandman

Ålder: 19

Slog igenom: I pojkbandet FO&O tillsammans med Oscar Enestad och Omar Rudberg. De var med i Melodifestivalen förra året med ”Gotta thing about you” och slutade på 11:e plats. Nu ligger bandet på is.

Låten: ”Every single day” har Felix Sandman skrivit i Los Angeles tillsammans med amerikanerna Jake Torry, Noah Conrad, Parker James och Tony Ferrari.

 

Fakta.Melodifestivalen

Andra chansen-tävlingen består av fyra dueller. Där möts Margaret och Moncho, Renaida och Olivia Eliasson, Felix Sandman och Mimi Werner samt Sigrid Bernson och Méndez. Segraren i varje duell går till final.

Finalen hålls i Friends arena i Solna lördag den 10 mars. Hittills är Benjamin Ingrosso, John Lundvik, Liamoo, Samir & Viktor, Martin Almgren, Jessica Andersson, Mariette och Rolandz klara för finalen.

Vinnaren representerar Sverige i Eurovision song contest i Lissabon, Portugal, i maj.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.