Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Fem spännande vernissager i Stockholm

Other: Andréhn-Schiptjenko

Nu säsongsöppnar gallerierna i kvarteret runt Hudiksvallsgatan, tillsammans med ett par konstnärsdrivna alternativ på Södermalm. Konstredaktör Birgitta Rubin listar fem intresseväckande vernissager.

Carin Ellberg: Självporträtt

Andréhn-Schiptjenko, vernissage 24/8

Sedan september 1985 har Carin Ellberg målat 622 självporträtt, alla i bystformat med trekvartsprofil. I samband med galleri Andréhn-Schiptjenkos 25-års jubileum presenteras hela sviten.

Ebba Matz: "8 minutes 20 seconds"

Cecilia Hillström Gallery, vernissage 24/8

Ebba Matz växlar mellan inre och yttre rum, mikro- och makroperspektiv i sin nya installation. Titelskulpturen "8 minutes 20 seconds" refererar till den tid det skulle ta för oss att inse att solen slocknat.

Michal Budny: " The Glass House"

Galerie Nordenhake, vernissage 24/8

Den polske konstnären Michal Budny har i galleriet byggt upp en struktur med genomskinliga väggar, som psykologisk skydd och som en gestaltning av en “gömd dimension”.

Stephen McKenzie och Nacho Tatjer: "Super regular"

Hangmen projects, vernissage 25/8

Stephen McKenzie är en av ledarna för Hangmenprojects på Ringvägen och är nu själv utställningsaktuell tillsammans med vännen Nacho Tatjer. De delar intresset för funna objekt och att omarbeta dem.

Annica Einarson & Anna Stina Rehnström "For ever"

Studio 44, vernissage 25/8

Konstnärerna Annica Einarson och Anna Stina Rehnström firar 40 år av vänskap. De har genomfört över 25 projekt och ställer nu ut ihop på medlemsgalleriet Studio 44 på Tjärhovsgatan.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.