Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Alicia Vikanders tacktal på Oscarsgalan 2016

En märkbart rörd Alicia Vikander tog emot priset för bästa kvinnliga biroll för sin roll i ”The danish girl” under nattens Oscarsgala.

– Wow, sa Alicia Vikander och var tvungen att hämta andan innan hon kunde fortsätta.

– Tack så mycket Oscarsakademin för det här otroliga erkännandet. Jag delar den här med vårt underbara team och rollbesättning.

Hon fortsatte att tacka de inblandade i filmen och riktade ett särskilt tack till medspelaren Eddie Redmayne.

– Tack Eddie för att du varit den bästa skådespelarkollegan, jag hade inte klarat detta utan dig, du förbättrade min insats, sade hon och kunde knappt hålla tillbaka tårarna.

När Alicia Vikander fortsatte tacka nära och kära bröt hon av med en mening på svenska: ”alla ni där hemma.” Hon avslutade med att rikta ett särskilt tack till sina föräldrar:

– Mamma och pappa. Tack för att ni har givit mig tron på att allting kan hända. Även om jag aldrig hade kunnat tro det här, sade hon.

Läs mer: Oscarsgalan 2016 – alla vinnare

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.