Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Aschberg jagar nättroll i tv

Internet kryllar av troll som sprider hat och gör livet surt för andra på olika nätforum. Det tar Robert Aschberg fasta på i vår, i TV3:s nya program ”Trolljägarna”. 

Han söker upp nättrollen och konfronterar dem i situationer när de inte kan gömma sig bakom skärm och tangentbord.

Offren kommer i vissa fall också få hjälp att kräva skadestånd. Det är inte första gången Robert Aschberg konfronterar folk framför kameran – han har tidigare bland annat lett programmet ”Grannfejden”, där han försöker få bråkande grannar att bli sams.

Andra nya program i TV3 i vår är ”Hårdvinklat”, där en komikerpanel vrider och vänder på senaste veckans nyheter, och ”Frantzén styr upp”, där stjärnkrögaren Björn Frantzén hälsar på i privata kök för att hjälpa stressade och oinspirerade svenskar att fixa den dagliga matlagningen. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.