Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

”Call Girl” klipps ner

Foto: Jukka Male/Nordisk film
Den så kallade hotellscenen i filmen ”Call girl” klipps ned kraftigt. Detta efter en överenskommelse mellan teamet bakom filmen och familjen Palme. ”Familjen Palme har godkänt den nya versionen”, säger Lars Viklund, familjen Palmes juridiska ombud.

– Vi har fört diskussioner med teamet bakom filmen, det vill säga regissören, producenten, ansvarige utgivaren och produktionsbolaget Garage Film, genom deras advokatbyrå. Det har i dag resulterat i en överenskommelse som är publik och som innebär att en stor del av den så kallade hotellscenen har klippts bort. Den är helt avidentifierad. I anslutning till detta har vi träffat en överenskommelse som innebär att filmgruppen, som vi kallat dem i överenskommelsen, förklarar att det inte finns någon grund för att påstå eller antyda att statsminister Olof Palme haft någon sexuell förbindelse i anknytning till den så kallade bordellmamma-affären, säger familjen Palmes juridiska ombud Lars Viklund.

Den omklippta versionen av Call girl är den enda versionen som kommer att få vidare spridning på bio, dvd och i tv.

– Detta gäller alltså samtliga medier. I gengäld har familjen Palme förbundit sig, om detta fullföljs, att inte framställa anspråk av något slag mot de ansvariga för filmen. Givetvis har vi sett klippningarna. I den nya versionen saknas helt kopplingen till filmens statsminister.

Hur har familjen Palme reagerat på den nya versionen?

– De har accepterat den. Men det är alldeles självklart att detta har varit traumatiskt för familjen.

Har filmgruppen varit tillmötesgående?

– Jag tycker att vi haft en konstruktiv och bra diskussion. Filmgruppen har förklarat att det inte finns någon grund för att påstå eller antyda att Olof Palme hade en sådan sexuell förbindelse, och för att förtydliga detta har man klippt i filmen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.