Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Caroline Ringskog Ferrada Noli gör debut med ”Juicebaren”

Caroline Ringskog Ferrada Noli.
Caroline Ringskog Ferrada Noli.

Författaren och tv-producenten Caroline Ringskog Ferrada Noli gör manus- och regidebut med tv-serien ”Juicebaren” som sänds på SVT med premiär den 6 december.

1. Hur känns det?

– Det känns jättekul. Det är helt underbart att få bestämma hur verkligheten ska se ut. Det finns ofta så mycket krav på att göra politiska saker och att som kvinna skildra starka kvinnor – men jag vill bara underhålla. Kerstin Thorvall-serien fick ju kritik för att man inte tagit upp hennes sexturism – jag hade gjort likadant om det inte gagnade berättelsen.

2. Vad är det här för serie?

– Det är en humorserie som är inspirerad av serien ”Skål!” och ”Vänner”-fiket ”Central Perk”. Jag var på en juicebar och tänkte att det var mysigt, att man saknar att se människor skämta med sina vänner på en bar. Så jag gjorde den här serien om fyra ganska misslyckade personer.

3. Misslyckade?

– De är alla ganska krisiga på sitt sätt. En är ung, och hatar att vara ung, en är gammal men kan inte vara ihop med tjejer i sin egen ålder. En kille behandlar sin pojkvän som skit, en är gravid och meningslös. Utanför är världen hotfull men de har det bra i sin bubbla. De måste hela tiden förhålla sig till sina egna vita privilegier. Det bildar komiska problem. De skäms, har dåligt samvete och har det för bra.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.