Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

David Simon gör serie om porrindustrin

Skådespelaren Maggie Gyllenhaal spelar i David Simons nya tv-serie ”The Deuce”.
Skådespelaren Maggie Gyllenhaal spelar i David Simons nya tv-serie ”The Deuce”. Foto: Diane Bondareff / Ap

James Franco spelar gangsterduo och Maggie Gyllenhaal prostituerad i ”The Wire”-skaparens nya serie för HBO.

 

HBO fortsätter sitt samarbete med David Simon – skaparen bakom framgångsrika serier som ”The Wire”, ”Treme” och senast miniserien ”Show me a hero”. 

Härnäst väntar ”The Deuce” som följer porrindustrins utveckling i New York – från legaliseringen på 1970-talet till åttiotalets drogrelaterade våld, ökningen av HIV och fastighetsboomen som var början på slutet på den turbulenta eran. 

I serien spelar James Franco de två tvillingarna Vincent och Frankie Martino – två frontfigurer i den kriminella världen runt Times Square. Maggie Gyllenhaal gör rollen som den prostituerade ”Candy”.

Premiärdatum för ”The Deuce” är ännu inte satt, men enligt Variety kommer både Franco och Gyllenhaal att producera serien tillsammans med David Simon. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.