Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Disney bekräftar fler ”Star wars”-filmer

Star Wars-filmerna kommer att bli fler enligt Bob Iger.
Star Wars-filmerna kommer att bli fler enligt Bob Iger. Foto: Film Frame

Att det planeras flera nya ”Star wars”-filmer är välkänt. Men nu avslöjar Disney att det planeras fler och fler... och fler.

Efter ”Star wars”-filmen ”The force awakens” som hade premiär under julen 2015 planeras fyra ytterligare ”Star wars”-filmer. ”Rogue One” ska komma ut i december, "Star Wars Episode VIII” planeras till slutet av 2017. Dessutom planeras en Han Solo-film 2018 och ”Star Wars Episode IX” släpps 2019.

Nu avslöjar Disneys ordförande Bob Iger för BBC Newsbeat ytterligare ”Star wars”-filmer.

– Det kommer bli fler filmer efter det. Men jag vet inte hur många, och jag vet inte hur ofta, säger han.

Uttalandet bekräftar tidigare rykten om nya filmer som enligt The Guardian startades efter att Wired magazine intervjuat personer med insyn i företaget. ”Företaget planerar att lansera en ny 'Star wars'-film varje år så länge folk köper biljetter” skrev journalisten Adam Rogers då.

Enligt Bob Iger kommer även filmer med karaktärer från Marvels universum att bli fler och fler. Sedan tidigare finns bland annat filmer om superhjältarna ”Iron Man”, ”Hulken” och ”Fantastic Four”.

På frågan om inte publiken riskerar att tröttna på superhjältar svarar Bob Iger:

– I Marvel handlar det om tusentals och åter tusentals karaktärer (från serieböckerna) som kan fortsätta för evigt. Jag tror inte att publiken kommer tröttna. Men vi fortsätter att höja ribban vad gäller historier som tar tillbaka dem, som eggar dem, som får det att kännas nytt, och det är det som är vårt jobb, säger han till BBC.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.