Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

DN väljer: Här är veckans bästa tv-serier – vecka 10

Nicholas Wennö gör veckans tv-lista där han tipsar om tre aktuella tv-serier väl värda att se.

Jessica Biel i ”The sinner”.
Jessica Biel i ”The sinner”. Foto: SVT

”The sinner” (SVT)

Med: Jessica Biel, Bill Pullman m fl. 

Jessica Biels plågade, men till synes alldagliga, småbarnsmamma får ett akut psykbryt och hugger ihjäl en ”okänd” man på en solig badstrand inför mängder av vittnen. ”The sinner” är en intrikat och vanebildande psykologisk kriminalthriller som försöker besvara frågan ”whydunnit?” snarare än ”whodunnit?”. Lysande huvudroller av både Jessica Biel och Bill Pullman som en kinky detektiv med trassligt privatliv. 

 

Ur ”The Good fight”.
Ur ”The Good fight”. Foto: Jeff Neumann

”The Good fight” (HBO)

Med: Christine Baranski, Rose Leslie, Cush Jumbo m fl. 

Begravningsceremonier, fejkade ljudband och substanser från psykedeliska svampar. Detta är några av ingredienserna när succéserien ”The good fight” rivstartar sin andra säsong under Trumps 408:e dag i Vita huset. Smart, vass och politisk juristserie med den satiriska udden riktad mot vår tids ledande dokusåpapresident. 

Ur ”Seven seconds”.
Ur ”Seven seconds”. Foto: JoJo Whilden/Netflix

”Seven seconds” (Netflix) 

Med: Clare-Hope Ashity, Michael Mosley, David Lyons m fl. 

Den oskuldsfullt vita snön färgas blodröd när en stressad vit polisman råkar köra på en svart yngling på BMX-cykel i ett ödsligt parkområde i New Jersey. Smitningsolyckan triggar igång ett spännande socialt rättsdrama där en åklagare som försöker gå till botten med sanningen. 

 

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.