Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/dns-helena-lindblad-tipsar-om-tre-tv-serier/

Film

DN:s Helena Lindblad tipsar om tre tv-serier

”Watchmen” Foto: Mark Hill

DN:s filmredaktör rekommenderar tre tv-serier man bör se denna veckan.

”Watchmen”

Serieskapare: Damon Lindelof

Med: Regina King, Jeremy Irons m fl

Stilfull och smärtsamt aktuell omtolkning seriealbumet ”Watchmen” från 1986. Hela upplägget med en alternativ verklighet där skådespelaren Robert Redford (!) är president i USA är lika smart som snårig - dessutom fylld av komplicerade politiska frågor. Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson och Jeremy Irons samspelar fint i den intelligent komponerade rollistan. (HBO)

 

Paul Rudd i ”Living with yourself”. Foto: NETFLIX

”Living with yourself”

 Serieskapare: Timothy Greenberg

Med: Paul Rudd, Aisling Bea

En mittlivskrisande PR-kille med äktenskapsproblem gör ett drastiskt försök att förnya sig själv på en koreansk spa-anläggning. Det går så bra, eller vad man ska kalla det, att det plötsligt finns två av honom. Ofta sevärda Paul Rudd är motorn i en futuristisk dramakomedi som pendlar mellan att vara underhållande och depressiv på ett rätt oemotståndligt sätt. (Netflix)

”Paris etc”

 

”Paris etc”

Serieskapare: Zabou Breitman

Med: Valeria Bruni Tedeschi, Anaïs Demoustier

”Paris etc” (kom redan 2017 i Frankrike) kretsar kring fem kvinnor och deras liv med den franska huvudstaden som blickfång. Men Zabou Breitman, som själv spelar en av rollerna, skickar inget glättigt turistigt vykort. Historien, efter en idé av skådespelaren och regissören Maïwenn, är lättsam men ändå fylld av vardagsrealism och kretsar kring moderskap, barn med diagnoser, taskiga chefer, trassliga kärleksrelationer med mera. (Viaplay)

Läs mer vad DN skriver om tv-serier