Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 05:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/en-mad-girl-i-karriaren/

FILM

En ”mad girl” i karriären

På väg uppåt. Hon är sekreteraren som avancerade till copywriter på reklambyrån Sterling-Cooper-Dryper-Pryce. Peggy Olson (Elisabeth Moss) är redo för femte säsongen av ”Mad men”.
På väg uppåt. Hon är sekreteraren som avancerade till copywriter på reklambyrån Sterling-Cooper-Dryper-Pryce. Peggy Olson (Elisabeth Moss) är redo för femte säsongen av ”Mad men”. Foto: Frank Ockenfels

På söndag är det USA-premiär för femte ­säsongen av ”Mad men”. Helena Lindblad ringde upp seriens snabbast klättrande stjärna, ­Elisabeth Moss, och pratade om sexism,­ dialogkonst och ­vintage.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.