Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”Fifty shades of Grey” slår svenskt biorekord

Foto: Skärmdump: Youtube.com

Första delen av filmatiseringen av E.L. James erotiska "Femtio nyanser"-trilogi går upp på biograferna den 13 februari. Men den har redan slagit rekord.

Över 125.000 biljetter har redan köpts till premiärhelgen, vilket är svenskt rekord i antal förköpta biljetter. I ett pressmeddelande säger Åke Hedlund, vice vd på Svenska Bio, att man aldrig tidigare haft ett sådant tryck på biljettförsäljningen inför en filmpremiär.

I alla länder är dock uppsluppenheten inte lika stor. Tidigare under torsdagen skrev filmtidningen Variety att filmen förbjuds att visas i Malaysia eftersom den ”har ett onaturligt sexuellt innehåll, som är sadistiskt och visar scener där en kvinna binds till en säng och piskas”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.