Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 08:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/film-om-utoya-skakar-berlins-festivalpublik/

FILM

Film om Utøya skakar Berlins festivalpublik

Bild 1 av 5
Videon är 1 min 53 sek lång. Minnet av det som skedde på Utøya bleknar. Fokus måste skiftas från terroristen till offren. Med sin film ”Utøya 22 juli” om tragedin vill regissören Erik Poppe också uppmärksamma den växande fascismen. På filmfestivalen i Berlin får den hett omdiskuterade filmen världspremiär.
Bild 2 av 5
Bild 3 av 5
Foto: AndreasSuhr/face to face/REX
Bild 4 av 5
Bild 5 av 5
Foto: Joerg Carstensen

Berlin. Erik Poppes hyperstarka ”U – 22 juli” skakar om festivalpubliken ordentligt. En brutalt autentisk skräckupplevelse som berättas ur offrens perspektiv och placerar åskådaren mitt i kaoset under den pågående massakern på Utøya sommaren 2011.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.